Medicii de familie reprezință, de cele mai multe ori, interfața cu pacienții, motiv pentru care aceștia trebuie să fie încontinuu informați cu privire  la ultimele noutăți, să aibă mereu acces la instrumentele adecvate de lucru.

Luna aceasta a avut loc Conferinţa Naţională „Ziua Medicului de Familie” 2023, în incinta Spitalului Providența din Iaș, iar ORTOPEDICA a susținut evenimentul în calitate de partener.

Această conferință  și-a propus să dezbată probleme legate de viitorul medicinei de familie din România prin care se încearcă schimbarea mediului mai puțin prietenos în care se lucrează actualmente din prisma legislației și a protocoalor multiple de reglemetare a  activității.

Au participat reprezentanți ai autorităților decidente a sistemului, lectori speciali la naționali și internaționali, medici de familie din mai multe țări europene, firme din domeniul dispozitivelor medicale care s-au bucurat de cursuri pre-conferință, sesiuni științifice interdisciplinare, sesiuni ale Grupurilor de Lucru ale SNMF, prezentări de cazuri cu imagini, comunicări orale și simpozioane de firmă.

Împreună cu toți participanții am încercat să ne aducem aportul în fața autorităților față de nevoile sistemului, dar mai ales față de nevoile pacienților noștri.

Prin unitate și prin consolidarea relațiilor dintre toate părțile implicate în sistemul medical putem să asigurăm “actul medical de înaltă calitate”.