Încălţămintea ortopedică este un dispozitiv medical cu funcţie de corecţie. De regulă, este prescrisă de medicul ortoped în urma unei evaluări şi are ca scop ameliorarea sau corectarea diferitelor probleme, diformităţi şi boli cu care se poate confrunta piciorul.

În baza trimiterii medicului, specialiştii noştri ortezişti-protezişti vă consiliază gratuit, vă iau măsurătorile, fac mulajele necesare, unde este cazul şi vă îndrumă cu privire la achiziţionarea dispozitivului medical prin intermediul Caselor de Sănătate, toată încălţămintea noastră pe comandă putând fi decontată prin CNAS, indiferent că se adresează copiilor sau adulţilor.

                                         

De asemenea, este bine să aveţi în vedere că încălțămintea ortopedică nu se adresează exclusiv persoanelor cu afecțiuni ortopedice preexistente. Nu este necesar să aștepți să dezvolți o problemă ortopedică pentru a considera folosirea acestui tip de încălțăminte. Cu toții avem nevoie de încălțăminte adecvată pentru sănătatea picioarelor noastre, iar beneficiile sunt numeroase:

 • Contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivelul membrului inferior, ajutând astfel întreg sistemul circulator
 • Asigură suport adecvat pentru picioare, ajutând echilibrul şi postura pacientului
 • Ajută la reducerea durerii pentru că postura pacientului devine mai corectă
 • Previne agravarea problemelor existente şi poate întârzia intervenţia chirurgicală.

Piaţa oferă o paletă largă de încălţări ortopedice de serie, însă acestea pot avea diverse dezavantaje, printre cele mai mari fiind riscul de a nu se potrivi perfect pe picior, nereuşind astfel să-şi îndeplinească obiectivul medical de ameliorare a problemei sau lipsa varietăţii de modele şi culori.

Ce beneficii ai atunci când alegi încălţămintea ortopedică pe comandă?

 • Vei beneficia de consiliere gratuită personalizată în vederea achiziţionării şi utilizării dispozitivului medical
 • Vei avea parte de anamneză – ascultăm activ nevoile şi povestea problemei tale pentru aţi oferi cea mai bună experienţă personalizată
 • Evaluăm şi luăm măsurători, apoi realizăm comanda şi te chemăm la probă
 • Consiliem gratuit în vederea achiziţionării dispozitivului medical prin CNAS
 • Vei putea alege dintr-o varietate de modele şi culori, astfel că încălţămintea nu va mai fi banală
 • Personalizarea permite efectuarea unei încălţări ce ţi se va potrivi perfect, reducându-se astfel riscul de disconfort
 • Dispozitivul medical va fi confecţionat în funcţie de afecţiunea de care suferi, scopul final fiind să-ţi vină perfect, astfel încât să poată reduce durerile şi să-ţi permită o deplasare uşoară.

                                                     

ORTOPEDICA oferă o gamă variată de încălţări ortopedice pe comandă, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, atât pentru purtare la exterior cât şi pentru purtare la interior. Specialiştii noştri ortezişti-protezişti, cu experienţă în domeniu de peste 20 de ani, sunt experţi în diversele afecţiuni cu care se pot confrunta pacienţii. Producem încălţămintea ortopedică de la zero în fabrica noastră din Bucureşti, cu materiale de cea mai bună calitate, asigurând durabilitate, estetică şi confort.

Ce ne recomandă specialiştii şi de ce?

Dl. Ştefan Turculeanu, Şef Atelier Încălţăminte Ortopedică pe Comandă, Fabrica Ortopedica, lucrează în domeniu de peste 37 de ani, a prins toate tehnicile de producţie din România din ultimele trei decenii, e la fel de familiarizat cu afecţiunile piciorului precum un doctor ortoped, este un adevărat lider şi exemplu pentru echipa sa, pune mare accent pe utilizarea de materiale calitative, în special pielea naturală şi pe atenţia la detalii.

Recomandarea dlui. Turculeanu pentru pacienţi este următoarea: „Mergeţi din timp cu copilul la consult. Adulţii vin la noi cu probleme foarte grave, când deja e mult prea târziu pentru corecţii, însă majoritatea afecţiunilor pot fi corectate dacă sunt adresate cât mai devreme în copilărie. Este necesară respectarea exactă a recomandărilor medicului în ceea ce priveşte purtarea încălţămintei ortopedice atât la exterior cât şi la interior, controale regulate şi înţelegerea faptului că recuperarea va dura timp – luni, poate ani, iar în unele cazuri va putea doar preveni agravarea. Pentru persoanele ce necesită corecţii, recomand minim 2 perechi de încălţări, ce ar trebui schimbate o dată la jumătate de an, iar pentru rezultate cât mai bune ar trebui purtată cât de mult timp posibil din zi”.

Dl. David Cristian este Manager de Operaţiuni la Ortopedica, ortezist-protezist şi fizio-balneo-terapeut, cu o experienţă de peste 18 ani în domeniu. Pe lângă cunoştinţele aprofundate despre afecţiunile sistemului osos, poate să-ţi povestească cu orele despre modele, tipuri de calapod şi noile tehnologii în domeniul încălţămintei ortopedice, arătând o imensă pasiune pentru domeniu, concluzionând că: „Organismul uman este un tot unitar, orice disfuncţie oricât de mică putând dezechilibra întreg sistemul, motiv pentru care purtarea de încălţăminte ortopedică nu va reduce numai durerea ci va avea un impact major asupra totalităţii stării de bine a pacientului. Precum cazul muşcăturii incorecte în ce priveşte dentiţia, care poate afecta poziţia şi sănătatea coloanei vertebrale, tot aşa, o încălţăminte nepotrivită va putea conduce în timp la dereglări ale sistemului osos şi implicit, durere. Eu recomand purtarea de încălţăminte ortopedică nu numai celor care se confruntă cu afecţiuni preexistente, ci oricărei persoane preocupată de propria sănătate, atât pentru un confort sporit, cât şi din punct de vedere estetic, încălţămintea pe comandă oferind posibilitatea unei personalizări dincolo de posibilităţile celei produse în serie”.

                                  

Modelul se va personaliza în funcţie de anotimp, diagnostic şi optiunea pacientului!

Întrucât încălţămintea ortopedică se fabrică numai în baza unor măsuratori individuale, iar preţul variază în funcţie de opţiunile alese şi mărimea piciorului, vă invităm în oricare dintre cele 25 de magazine Ortopedica din toată ţara pentru o consiliere personalizată.

Sutele de recenzii pozitive ale pacienţilor noştri mulţumiţi, care revin an de an la noi, ne recomandă printre liderii din România în domeniul #ortopediei.