Simti ca la sfarsitul zilei te dor picioarele, gleznele, genunchii sau spatele?
Ei bine, s-ar putea sa ai nevoie de INCALTAMINTE ORTOPEDICA!

Femeile sunt principalele victime in acest sens, din cauza incaltamintei incomode, a tocurilor, a marimii inadecvate, si nu in ultimul rand din cauza structurii genetice.

9 din 10 femei poarta incaltaminte care provoaca disconfort la nivelul picioarelor.
Prin urmare, doamnele si domnisoarele sunt de noua ori mai susceptibile sa dezvolte probleme la nivelul picioarelor decat barbatii. In plus, pantofii incomozi sunt responsabili pentru 90% dintre afectiunile ortopedice din randul femeilor. Nici barbatii nu sunt imuni la acest tip de afectiuni, mai ales daca merg mult pe jos, stau in picioare sau petrec multe ore incaltati in fiecare zi.
Incaltamintea ortopedica nu este destinata exclusiv persoanelor bolnave sau cu diferite probleme ortopedice, fie ca vorbim despre pantofii ortopedici, pantofii de sport, ghetele sau sandalele ortopedice.
Nu trebuie sa astepti pana dezvolti o problema ortopedica pentru a alege sa folosesti acest tip de incaltaminte.
Cu totii avem nevoie de incaltaminte adecvata pentru sanatatea picioarelor noastre. Fie ca ai nevoie de o pereche noua de incaltaminte personalizata, fie ca ai nevoie de incaltaminte ortopedica, noi iti oferim SOLUTIA – incaltamintea ortopedica creata special pentru tine.
Utilizarea adecvata a incaltamintei ortopedice mentine sanatatea picioarelor, iar tu te vei simti mult mai confortabil.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi incaltamintea ortopedica:
MARIMEA
Aceasta nu este un produs de serie, nu se cumpara online sau prin intermediul altcuiva. Ele sunt create special pe baza marimii, diagnosticului si a necesitatilor tale.
Marimea trebuie luata cu exactitate pe baza conturului si a amprentei piciorului, deoarece fiecare dintre noi are talpa, conformatia piciorului si un mod unic de a calca. Este indicat sa mergi la un magazin specializat pentru a beneficia de masuratori precise realizate de un profesionist care isi va da seama de largimea, inaltimea si sustinerea de care ai nevoie pentru a fabrica incaltamintea care iti va corecta/remedia eventualele afectiuni.

SISTEMUL DE INCHIDERE
Incaltamintea ar trebui sa aiba un sistem de inchidere care sa ofere suport uniform piciorului pe toata suprafata limbii pantofului.

SCAIUL/ARICIUL este indicat din mai multe motive, mai ales in cazul incaltamintei ortopedice pentru copii deoarece se pot incalta si descalta cu usurinta. De asemenea, sustine piciorul mai bine decat ar face-o orice fel de sireturi. In al treilea rand, este usor de inchis si deschis si elimina riscul desfacerii pantofului, repectiv al sireturilor. Daca totusi alegi incaltaminte ortopedica cu sireturi, ai grija ca acestea sa fie rezistente si strange-le bine pentru a nu lasa piciorul sa se miste in interiorul pantofului.

MATERIALUL
Incaltamintea ortopedica trebuie conceputa dintr-un material moale si usor care sa nu poata crea disconfort piciorului. Pielea este materialul vedeta preferat de catre medici si de catre beneficiari deoarece arata bine si este usor de modelat pentru a raspunde nevoilor piciorului. De asemenea, materialul trebuie sa permita schimbul de aer intre interiorul pantofului si exteriorul acestuia, pentru a evita supraincalzirea, umflarea si umezirea in exces a piciorului.

TALONETA
Talonetele reprezinta o componenta foarte importanta a pantofilor, si nu numai, deoarece ofera confort si sustinere piciorului. In cazul incaltamintei ortopedice, talonetele trebuie modelate dupa forma piciorului purtatorului pentru a indrepta si sustine acolo unde este nevoie. De asemenea, aceasta trebuie sa fie suficient de moale pentru a ameliora socul in timpul mersului, dar suficient de puternica pentru a sustine piciorul.

TALPA
Ca si in cazul talonetelor, o talpa de calitate trebuie sa fie suficient de puternica si elastica pentru a putea ameliora socul in timpul mersului. Cu toate acestea, talpa nu trebuie sa fie prea rigida, atlfel piciorul nu va mai putea percepe informatii cu privire la terenul pe care calca, deci nu se va putea adapta la mers.
Va astepam in magazinele specializate ORTOPEDICA din tara pentru a va concepe incaltamintea ortopedica creata special pentru dumneavoastra!

ALEGE INCALTAMINTEA CARE TI SE POTRIVESTE!