Centrul de ortezare protezare Ortopedica isi redeschide programul „Academia Ortopedica” unde personalul Ortopedica este învățat sa ofere clienților si cadrelor medicale informațiile si suportul necesar in progresul tratamentului sau prevenție diverselor afecțiuni medicale prin utilizarea produselor aflate in portofoliu.

Dincolo de teorie și practică , cei care trec prin acest program învață să vorbească cu pacienții și își însușesc una dintre cele mai importante calități: empatia în relația cu cei pe care îi tratează.

Totul a pornit din dorința de a reda demnitatea profesiilor de Reprezentant Medical si Tehnician Ortezist/Protezist în România. Profesii care, în alte părți, sunt o garanție a serviciului de calitate, dar care la noi sunt practicate sau vazute ca un simplu agent de vânzări. Cu alte cuvinte, personalul Ortopedica, odată ce este parte în această comunitate, odată ce a urmat formarea specifică, devine un membru de bază al societății cu o baza vasta de cunoștințe si o conduita de bune practici in suportul pacientului si in colaborare cu cadrele medicale.
„Există o nevoie de învățare continuă, o nevoie stringentă de profesionalizare continuă a acestei categorii de personal. De aceea, prin Academia Ortopedica ne propunem să adăugăm o valoare semnificativă și absolut necesară în acest domeniu, fiind instituția care oferă acces la educație continuă si la o suită de instrumente de învățare și tehnologii unice în România, aliniate la cele mai înalte standarde internaționale. Am toată încrederea că toți cursanții noștri vor deveni liderii in domeniul ortezarii si protezarii în România de mâine”, a spus Marius Andrei, Director General Ortopedica

Academia Ortopedica are 2 piloni: programul de insertie al noilor angajati si programul de perfectionare dedicat personalului Ortopedica cu experiență.

Cursanții au acces la toate experiențele practice dintr-un Centru Ortopedica cat si din unitatea de productie a ortezelor si protezelor , cu acțiune din viața reală. Au la dispozitie personal calificat care ii invata cum sa interactioneze cu pacientii in diverse situatii, materiale medicale care ii invata despre utilizarea produselor aflate in portofoliu in concordanță cu nevoile pacientului si conform diagnosticului stabilit de medicul specialist. Invata si de la cadre medicale cu experienta atat din Romania cat si din strainatate cum pot ajuta un pacient cu diverse afectiuni si cum pot sustine si continua astfel tratamentele incepute in spitale cu ajutorul dispozitivelor medicale.

Mai mult învățarea experiențială este completată de studiul teoretic și, foarte important, de lucrul permanent cursant – mentor iar dupa terminarea cursurilor fiecărui absolvent i se alocă un mentor personal, un profesionist care îi urmărește în permanență activitățile (atât pe cele practice, cât și pe cele profesionale).

„Personalul Ortopedica nu este doar un simplu vânzător care iti spune un pret si ceva detalii vagi, este cineva care are manualitate și pricepere pentru manevre de bază , este un profesionist care știe să integreze tehnologia în îngrijirea pacientului conform specificatiilor medicilor specialisti. Avem dotări care le permit să deprindă aceste abilități într-un mediu sigur și în același timp foarte realist. „ spune Cristina Florea , Coordonator de Productie Ortopedica

„Munca intr-un Centru Ortopedica e plăcută, iti ofera sentimentul si satisfactia ca ajuti oamenii. Trebuie să îți placă ceea ce faci. Nu ai satisfacție, nu ai randament bun și nu reziști mult dacă nu te potrivești cu locul de muncă respectiv. Însă jobul e frumos, cine reușește și rezistă și începe să-i placă, face o carieră din asta” – Delia Solcoi Ortezist Protezist Ortopedica Brasov  

„Am trecut prin acest program. M-a ajutat mai bine sa mă calibrez pe meseria mea. Cumva mi-am pus îndemânarea și cunoștințele în practică și m-am format mult mai bine” – Vlaicu Timea Repezentant Medical Tg Mures