Discopatia lombară este cauzată de modificările degenerative la nivelul discului intervertebral care apar în mod natural pe măsură ce înaintăm în vârsta. De-a lungul vieţii, 80% dintre adulţi vor avea cel puţin o dată durere de spate joasă, afectarea discului intervetebral fiind cea mai frecventă cauză a durerii lombare. Degenerarea discului intervertebral este o parte naturală a îmbătrânirii.

Discul devine mai puţin elastic şi mai puţin rezistent la şocuri, scade în înălţime şi se fragmentează. Din acest motiv între vertebre apar mişcări anormale, care sunt dureroase şi duc în final la ruptura inelului fibros.

Ortopedica vine în întâmpinarea necesităţii pacienţilor săi de ameliorare a durerilor lombare cu o gama variată de #lombostate, produse din materiale de cea mai bună calitate, respirabile, cu efecte de încălzire. Tehnicienii noştri ortezişti-protezişti din cele 25 de centre din toată ţara, la recomandarea medicului, vă pot consilia în mod eficient să alegeţi produsul potrivit pentru dumneavoastră.

Şi pentru că, bineînţeles, noi încurajăm în primul rând un stil de viaţă preventiv şi sănătos, vă lăsăm mai jos câteva sfaturi utile:

  • Rămâneţi la o greutate corporală sănătoasă. Acest lucru poate reduce sarcina pe spatele dvs. inferior.
  • Faceti sport în mod regulat, întârind musculatura scheletică a spatelui.
  • Renunţaţi la fumat. Nicotina poate dăuna discurilor din spate, deoarece scade capacitatea discurilor de a absorbi substanţele nutritive de care au nevoie pentru a rămâne sănatoase şi le-ar putea face să devină uscate şi fragile.
  • Utilizaţi tehnici de ridicare adecvate.
  • Adoptaţi o pozitţe bună în timp ce mergeţi sau staţi în picioare. “Poziţia bună” înseamnă, în general, că urechile, umerii şi soldurile sunt în linie dreaptă.
  • Ţineţi spatele în poziţie neutră în timpul somnului cu ajutorul produselor ortopedice de specialitate.

Vă dorim sănătate multă!