Sutienul post-operator joacă un rol major în procesul de vindecare, nefiind comparabil cu lenjeria intimă sau bustierele sportive. Este un pansament post operator care permite stabilizarea protezelor sau a cusăturilor post-intervenţie și trebuie să respecte anumite criterii de compresie. După operație, unele paciente au purtat sutiene sportive dar acestea nu reprezintă în niciun caz o soluție adecvată, deoarece aceste tipuri de sutiene nu au fost concepute pentru a fixa protezele nici în primele zile de după operație și nici pe durata întregului parcurs post-operator.

Ca regulă, sutienul post-operator se utilizează la recomandarea medicului pentru perioade de câteva săptămâni (în general, 12 săptămâni pentru intervenţii de augmentare mamară) şi trebuie purtat în permanenţă, chiar şi în timpul somnului, motiv pentru care este foarte important să fie comod pentru pacientă, iar materialele să fie calitative şi să nu producă iritaţii.

Printre principalele caracteristici pe care le au în vedere chirurgii atunci când prescriu un sutien post-operator se pot regăsi:

  • Tipul de țesături, care trebuie să fie absolut hipoalergenice.
  • O bună capacitate de compresie și de izolare a regiunii operate pentru a preveni formarea de hematoame/seroame, precum și pentru a menține orice implant mamar sau glanda mamară la locul său.
  • Respirabilitatea materialelor pentru a facilita vindecarea rănilor.
  • Absența firelor sau a cusăturilor care, pe lângă faptul că ar putea provoca probleme în timpul perioadei de vindecare a rănilor chirurgicale, ar putea afecta rezultatul cicatricii.
  • Posibilitatea închiderii frontale, astfel încât să fie mai ușor de îmbrăcat și fundamentală pentru a evita mișcările prea largi ale brațelor în prima perioadă.
  • Bretele cu lățimea potrivită pentru a spori confortul pacientei.

ORTOPEDICA vine în întâmpinarea acestor nevoi cu sutienul protetic de la Orione, special conceput pentru perioada postoperatorie atunci când compresia este recomandată ca urmare a intervenţiei chirurgicale, dar şi din cauza unei sensibilităţi crescute a pielii, precum şi în caz de radioterapie. Materialul din tricot 100% fără sudură creşte confortul pacientei, previne punctele de presiune şi iritaţia ţesuturilor, iar deschiderea frontală cu velcro nu intră în contact cu pielea, deci nu crează disconfort în utilizare. Bretelele sunt late şi elastice pentru a asigura o susţinere corectă, uşurând  zona spatelui, părţile laterale sunt înalte pentru o susţinere perfectă, banda de sub bust are o „elasticitate” diferențiată.

Te încurajăm să contactezi un specialist din oricare cele 25 de centre Ortopedica din toată ţara pentru o consiliere personalizată!