Chiar daca uneori viaţa nu e uşoară pentru toţi şi evenimente neprevăzute se pot întâmpla, piaţa dispozitivelor medicale din prezent este suficient de avansată tehnologic pentru a oferi persoanelor care ajung în situaţia de a avea diverse dizabilităţi fizice suficiente opţiuni care să le permită o viaţă bună în continuare şi libertatea mobilităţii.

Proteza din imagine va ajunge la pacientul nostru prin curier şi a fost realizată pe comandă individuală, după măsurători precise, la recomandarea medicului, după ce, din cauza unor probleme vasculare grave s-a decis amputaţia a 1/3 din segmentul tibial al acestuia.

Proteza de gambă modulară cu vaccum activ – picior protetic Pro-Flex LP Torsion de la @OSSUR – presupune că la fiecare pas, pompa încorporată absoarbe o cantitate de aer din interiorul cupei, iar întreg ansamblul este format din:

 1. Cupă protetică – pe comandă, realizată manual de ortezist-proteziştii Ortopedica. Este din fibră de carbon cu răşină acrilică.
 2. Structură modulară OSSUR – din elemente de titan cu aluminiu şi
 3. Picior protetic OSSUR – din lamele de carbon cu pompă integrată

Picior protetic Pro-Flex LP Torsion

Această proteză este recomandată de producător pentru activităţi obişnuite. Viteza de mers se poate schimba automat, oferind un grad ridicat de mobilitate a gleznei şi o mai mare flexie dorsală. Mai puțină sarcină și o diversitate de mişcări înseamnă că persoanele cu amputaţii de mebru inferior, se pot bucura de un confort sporit într-o varietate mai mare de activități.

Picior protetic Pro-Flex LP Torsion

Piciorul anatomic este bine conceput și ușor, având o talpă cu prindere stabilă, ce permite mersul desculț pe suprafețe umede sau alunecoase și un vârf de fixare pentru o gamă largă de tipuri de încălțăminte, inclusiv papuci de plajă. Greutatea maximă susţinută recomandată de producător este de 147 de kg.

Ansamblul nu se poate comanda online, ci doar în centrele noastre, după o evaluare prealabilă de specialitate, şi la recomandarea medicului, fiind decontabil prin CNAS.

Recomandări de utilizare din partea specialiştilor ORTOPEDICA:

 • Proteza se va utiliza obligatoriu conform instructajului făcut de specialişti la predarea acesteia;
 • Se recomandă menţinerea unei igiene corporale stricte şi executarea masajului după purtarea protezei;
 • Manşonul protectiv de bont nu trebuie să aibă cusături sau îndoituri;
 • Cosmetica se va feri de contactul cu vopsele, cerneluri, tuşuri, altele;
 • Prezentarea la sediul firmei ORTOPEDICA pentru control se va face la datele stabilite, dar şi ori de câte ori este nevoie;
 • La apariţia iritaţiei pielii bontului sau edeme ale bontului, produsul nu se va mai îmbraca, urmând să informaţi cât mai urgent specialiştii noştri;
 • În cazul modificărilor bontului (produsul nu se mai poate îmbraca) trebuie să informaţi cât mai urgent specialiştii ORTOPEDICA, purtarea produsului în continuare putând duce la complicaţii din punct de vedere medical;
 • În cazul funcţionării defectuoase a produsului, acesta nu se va mai îmbraca, urmând să informaţi cât mai urgent specialiştii ORTOPEDICA.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm cu drag în oricare dintre cele 25 de centre Ortopedica din toată ţara sau ne găsiţi la:

www.ortopedica.ro

Telefon: 021.252.05.40/42/46

Email: contact@ortopedica.ro