În ultimii 22 de ani am primit sute de întrebări despre ciorapii compresivi. Iată un top al miturilor despre ciorapii medicinali compresivi pe care le vom demonta mai jos:

#1 – Ciorapii de compresie dăunează

Orice este utilizat în mod incorect poate deveni dăunător. Înainte de a-i cumpăra, consultați un specialist pentru a vă alege perechea potrivită; există ciorapi medicinali de prevenție sau tratament.

#2 – Este inutilă purtarea lor în timpul verii

Căldura lunilor de vară pune presiune suplimentară asupra venelor slăbite sau deteriorate. Prin urmare, va fi benefic să continuați purtarea ciorapilor. Exista variante speciale pentru extra confort.

#3 – Ciorapii medicinali sunt prea groși

Nu mai trebuie să cautați prea mult pentru a găsi o opțiune cu fibre moi și ușoare, care nu încing piciorul.

#4 – Doar oamenii bolnavi trebuie să îi poarte

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele cu afecțiuni existente (elimină senzația de picioare grele și obosite, reduc umflarea, varicele şi venele sparte). Cu toate acestea, ciorapii preventivi păstrează picioarele sănătoase și stimulează circulația.

#5 – Ciorapii preventivi și cei terapeutici sunt la fel

Ciorapii medicinali au diferite niveluri de compresie, mai puternică în zona gleznei, de unde scad treptat, în sus. Ciorapii de compresie mai mari de 20-25 mm / Hg trebuie prescriși de către medic.

#6 – Ciorapii compresivi taie circulația

Ciorapii medicinali sunt concepuți pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Nu vor tăia circulația sângelui în cazul în care au măsura potrivită și sunt utilizați corect.

#7 – Ciorapii de compresie sunt urâți

Materiale noi, din fibre care sunt mai reci, mai moi sunt acum disponibile într-o gamă largă de grosimi, elasticitate şi culori.

#8 – Ciorapii medicinali sunt greu de îmbrăcat și dezbrăcat

Într-adevăr, sunt oarecum dificil de pus și de dat jos, dar sunt ciorapi de compresie și, prin urmare, nu pot aplica o presiune corectă dacă nu sunt îndeajuns de strânși. Specialiștii Ortopedica vă pot ajuta în această privință.

#9 – Ciorapii de compresie elimină varicele

Ciorapii nu pot elimina varicele existente, dar ajută la încetinirea progresiei şi a deteriorării lor, eliminând riscul ulcerelor venoase.

#10 – Ciorapii medicinali elimină celulita

Ciorapii compresivi împiedică rețenția de apă, factor ce produce celulita. Masajul efectuat prin compresie și stimularea circulației vor ajuta considerabil din punct de vedere estetic, însă doar purtarea lor nu va scapă de celulită.

Pentru mai multe informaţii vă invităm în oricare dintre cele 25 de centre Ortopedica din toată ţara sau ne puteţi lăsa un mesaj şi vă vom contacta noi!