GENERALITATI
Metatarsalgia este una dintre cele mai comune afectiuni ale picioarelor si presupune dureri si inflamatii ale oaselor metatarsiene care se manifesta in zona plantara a piciorului, mai exact in zona metatarsienelor in partea dintre mijlocul talpii si degetele de la picioare.
Piciorul uman dispune de cinci oase metatarsiene  care leaga oasele gleznei si ale calcaiului (tarsienele) cu oasele degetelor (falangele). Rolul oaselor metatarsiene este de a distribui greutatea unei persoane in mod egal in timpul mersului pe jos, dar si pe durata activitatilor fizice. Odata modificat acest echilibru apar durerile care pot fi usoare sau acute in functie de modificarea provocata.

CAUZE
Metatarsalgia este intalnita adeasea la persoanele active din punct de vedere  fizic care participa la activitati care implica alergatul si sariturile sau la persoanele care poarta incaltamintea nepotrivita.
Metatarsienele intra in permanenta in contact cu solul prin intermediul incaltamintei, motiv pentru care este bine sa le protejam purtand incaltamintea adecvata.

SIMPTOME
Cele mai comune simptome ale metatarsalgiei sunt  durerea plantara, inflamatia atunci cand metatarsienele sunt suprasolicitate sau atunci cand incaltamintea este prea stramta. Totodata mai pot aparea  intepaturi, dureri sau arsuri in zona oaselor metatarsiene, durere, amortela si furnicaturi la nivelul degetelor picioarelor, disconfort in timpul zilei chiar daca persoana in cauza intreprinde o activitate sedentara sau activa.

TRATAMENT

Tratamentul metatarsalgiei are ca scop ameliorarea simptomelor , care se poate realiza prin tratamente conservatoare prin aplicatiile locale cu gheata sau repausul. Dar mai utile decat acestea si cu efecte indelungate sunt dispozitivele medicale;

  • Incaltamintea ortopedica – previne si minimizeaza problemele legate de metatarsalgie prin  folosirea incaltamintei ortopedice. Acesta reda confortul picioarelor dvs datorita calitatii pielii  din care este confectionata, a standardelor inalte de confectionare , dar si a atentiei sporite la detalii acordate de catre tehnicienii protezisti ortezisti in luarea masuratorilor si a amprentei plantare tinand cont de particularitatile piciorului dvs.
  • Talonetele/sustinatorii plantari – absorb socurile si diminueaza impactul in timpul mersului, facandu-l sa para din nou firesc. Puteti opta pentru talonete/sustinatori plantari personalizati si adaptati activitatilor cotiediene (sportul, munca de birou, shopping etc), dar si a varstei (adulti si copii)
  • Ortezele pentru metatarsiene – corecteaza pozitia piciorului si atenueaza impactul in timpul deplasarii chiar si atunci cand stati in confortul casei dvs. Ortezele noastre sunt fabricate din tesatura elastica si se adapteaza perfect anatomiei dvs, amelioreaza durerea intr-un mod foarte eficient, facilitand astfel reintegrarea pacientului in activitatea sa normala.

ORTOPEDICA va ofera o gama larga de solutii ca dvs sa va puteti bucura din nou de libertatea de miscare!

error: Content is protected !!