ORTOPEDICA – se bucura de o reala notorietate in randul pacientilor care au avut nevoie de dispozitive medicale de-a lungul intregii sale experiente.

Calitatea acestora, devotamentul specialistilor si al tehnicienilor au contribuit la multumirea celor care ne-au pasit pragul cu incredere si au plecat mereu multumiti.

O astfel de poveste cu final fericit este si cea a unui tanar din Giurgiu, in varsta de numai 20 de ani care a suferit un grav accident rutier la inceputul anului, moment in care toate idealurile sale pareau sa fie umbrite de o grea incercare care s-a soldat pentru el cu multiple traumatisme ce au dus la interventia de urgenta la nivelul coloanei vertebrale. Adrian a fost diagnosticat cu tetrapareza spastica si compresie de nerv spinal.

A inceput sa se documenteze despre de diagnosticul dat si implicit sa caute solutii, dar mai ales a dorit sa lucreze cu cei mai buni specialisti in recuperarea medicala. Ajuns la o institutie de profil, extrem de cunoscuta la nivel national – tanarului i s-a recomandat firma ORTOPEDICA.

Post-operator a ramas imobilizat la pat, fara sa-si mai poata folosi membrele inferioare… Ce poate fi mai frustrant decat sa fii dependent in miscare de ceilalti, sau sa astepti mereu sa fii ajutat, cand tu trebuia sa fii un spirit liber?

Se spune ca cei mai frumosi ani sunt cei ai tineretii cand te simti imbatabil, cand simti ca totul este posibil si incepi treptat sa-ti planifici viitorul. Insa uneori viata ne pune la incercare rabdarea si puterile sub forma unor lectii menite sa ne intareasca si sa ne pregateasca pentru noul drum. Se spune ca fiecare avem un destin scris dinainte de a ne naste, iar divinitatea ne testeaza dupa capacitatea fiecaruia.

Varsta, firea optimista, atitudinea de invingator au contribuit la motivatia sa interioara, care i-au dat puterea de a lupta impotriva propriului destin. Adrian nu dorea sa accepte ca ar exista posibilitatea de a ramane imobilizat la pat, sau ca din acel moment viata lui ar trebui sa se limiteze la un scaun cu rotile. A luptat cu tenacitate, si-a canalizat intreaga energie pentru visul lui – si anume acela de a merge din nou.

In luna iulie 2018 a venit la noi pentru a-l ajuta in procesul de recuperare, si implicit, pentru a-l ajuta in indeplinirea visului sau.

Solutia oferita de specialistii si tehnicienii nostri a fost orteza bilaterala de sold –genunchi –glezna –picior care a fost personalizata dupa necesitatile proprii.  Pentru a putea intra in posesia dispozitivului final au trebuit efectuate  masuratorile necesare mulajului gipsat atat la nivelul ambelor picioare, cat si al trunchiului. Rezultatul final a fost un adevarat succes, o orteza termoformata alcatuita din 2 orteze de sold – genunchi –glezna – picior legate intre ele de un corset Boston si de 2 articulatii.

Scopul acestor orteze  este de a verticaliza si de a sustine aparatul locomotor, iar beneficiile lor pot fi sporite prin alternarea cu sedintele de kinetoterapie.

Experienta tehnicienilor si calitatea dispozitivului au reprezentat ingredientele succesului in recuperare. Dupa numai o luna de utilizare, Adrian a facut primii pasi, atunci cand nimeni nu mai spera ca se poate face ceva.

Dupa o jumatate de an de imobilizare si restrictii am reusit sa-i readucem zambetul pe buze si sclipirea-n ochi, i-am dat din nou sperante, i-am confirmat ca viata merge inainte, ca se poate recupera.

Drumul lui catre recuperare continua, iar noi suntem mandri si fericiti ca l-am putut ajuta.

IMPREUNA – PENTRU STAREA TA DE BINE!